Rólam

Fazakas Júlia vagyok, de mindenki csak Zsöminek ismer.

Gyöngyösön születtem. A Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg első diplomámat dietetikusként és tavaly pedig a második diplomámat  a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem élelmiszermérnökeként. Igen sokatokban felmerülhet, hogy egy szakma után mért kezdtem el még egyet. Azért, mert úgy éreztem többet szeretnék tudni az élelmiszerekről és így egy más megközelítésből is bővíthetem tudásomat.

Már a középiskolában nagyon érdekelt az egészséges táplálkozás és mindig is próbáltam odafigyelni, hogy mit eszem. A táplálkozás mellett a sport, ami mindig is részese volt az életemnek. Sosem követtem diétákat vagy fogyókúrát. Mindig a mértékletességre ügyelek. Szeretek én is édességeket enni, de tudom kontrollálni, hogy hol a határ.

A zsömlemorzsa oldalt 2017-ben hoztam létre. Az elején, még csak azt gondoltam megosztom veletek, miket készítek, szerettem díszíteni, új környezetet keresni egy adott ételnek. Az a célom, hogy megmutassam, mennyi élelmiszer van a világon, és mennyi mindent lehet készíteni könnyedén egészséges alapanyagokból. Szeretném, ha általam ismernétek fel új dolgokat és fedeznétek fel új ízeket.

Sajnos a magyar táplálkozás még mindig nagyon el van maradva. Valahogy, még nem találták meg a mértékletességet.

Szeretem a zöldségeket, persze nálam is vannak kivételek. Szeretek főzni, mert mindig alkothatok valami újat, kiteljesedhetek közben.

Az oldalon egészséges recepteket és ötleteket találhattok. Akár ha reggelire kerestek valamit, vagy ha valami desszertre vágytok. Egészségesen táplálkozom és főképp vegetáriánus ételeket készítek, de nem vagyok vegetáriánus.

Jelenleg Ausztráliában élek es szeretném nektek megmutatni, hogy itt miket esznek es mennyire különbözik az élelmiszeripar az otthonitól.

„Testünk a kert, akaratunk a kertész”-William Shakespear