Hozzávalók:
- 100 g búzafinomliszt
- 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1/3 csomag sütőpor
- csipet só
- 80 g hideg vaj
- 50 g porcukor
- 2-3 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
- fél kg sült sütőtök
- 3 + 1 tojás
- 120 g barna cukor
- 200 ml habtejszín
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál kardamom
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- csipet só
Dióhab:
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 ek porcukor
- citrom reszelt héja
- 2 evőkanál dió
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a hideg vajjal. Beleszitáljuk a porcukrot, elkeverjük, majd pár evőkanál hideg vízzel tésztává állítjuk össze. Hűtőbe tesszük egy órára. A töltelékhez a már megsült sütőtököt egy aprítógépbe helyezzük a többi hozzávalóval. A tésztát elősütjük 185 fokon 15 percig valamilyen nehezékkel, hogy ne púposodjon fel a tészta, majd még 5 percet nehezék nélkül. A tölteléket a tésztára helyezzük és 190 fokon 60 percig sütjük. Ha kihűlt a sütemény elkészítjük a dióhabot. A habtejszínt a porcukorral felverjük. A dió cukor keveréket és a citromhéjat óvatos adagolással hozzákeverjük. A végén ezzel díszítjük.

