Gyümölcsös kevert sütemény

Imádom nyáron az egyszerű és gyümölcsös süteményeket.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt (200 g búzafinomliszt, 100g rizsliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor vagy édesítő
  • 4 tojás
  • 100 ml olaj
  • 180 ml natúr joghurt (én most veganetát használtam)
  • gyümölcsök: ribizli, eper, barack
  • kis fahéj
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és sóval. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, cukrot és tojásokat. Elkeverjük az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A gyümölcsöket egy kis lábosba helyezzük cukorral és fahéjjal kicsit megfőzzük, de ne annyira, hogy teljesen szétessen. Ezután a tésztára helyezzük a gyümölcsöket és 180-190 fokon 30 perc alatt megsütjük.