Spárgás leveles tészta füstölt sajtmártással

A spárga szezon májustól kezdődik. Ez az igazán könnyed recept feltud dobni egy hétköznapi vacsorát is.

A spárga igazi tavaszi zöldség. Tisztító hatással rendelkezik, alacsony a kalóriatartalma és magas az ásványi anyag és vitamintartalma. 3 fajtája van a lila, fehér és a zöld. A lila spárga markánsabb ízű és növekedés közben csúcsai kicsit kilógnak a föld felől, ezért lila színű. A fehér rendelkezik a legkevesebb vitamintartalommal és a föld alatt növekszik, ezért fehér színű. A zöld spárga már a föld felett növekszik, ezért zöld a színe, lágy kellemes ízvilággal rendelkezik.

Spárgás leveles tészta füstölt sajtmártással:

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • görög joghurt
  • fokhagymakrém
  • 1 db tojás a kenéshez

Sajtmártáshoz:

  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tej
  • Ha sok a tej egy kis keményítővel kompenzálhatunk

Elkészítés:

Az elkészítés nagyon egyszerű. A spárgákat megtisztítjuk, végeiket levágjuk. Megmossuk ás forrásba lévő vízbe dobjuk őket. Kb. 5 percig főzzük. A leveles tésztát 6 részre osszuk, persze hogyha kisebb adagokat szeretnétek, kevesebb részre is lehet osztani. Minden részt egy kis görög joghurttal megkenünk és egy kis fokhagymakrémmel, ebbe mehetnek a spárgák. A tészta két ellentétes végét hajtsuk a közepére, majd kicsit összenyomkodjuk. Felvert tojással megkenjünk, még, aki szeretné szezámmagot is lehet a tetejére szórni. 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.